Press "Enter" to skip to content

IKKE lavet i Kina – PC og server udstyr

Huawei er ofte i pressen – hvis det ikke drejer sig om 5G, så er det deres mobiler eller bærbare PC’er hvor sikkerheden og integriteten udfordres. Dette indlæg handler ikke om hvorvidt Huawei og deres udstyr er sikkert, men om hvor afhængig vi er af Kina i vores daglige arbejde. For at illustrere har jeg lavet nedenstående liste.

Producenter af udstyr til Netværk, PC og server der IKKE er lavet i Kina:
#1 – ……

Det er korrekt – listen er tom. Det udstyr der samles og produceres i Taiwan, skal man huske er produceret i en kinesisk republik og derfor underlagt kinesisk kontrol og styre.

  • Hvad sker der med jeres forretning hvis Kina ender i en handelskrig med vesten
  • Hvad sker der med jeres forretning hvis EU og USA lægger 5% told på IT udstyr fra Kina
  • Hvem er den næste store spiller der trækker deres produktion ud af Kina
  • Er open source/open standard hardware løsningen for fremtidens udstyr

Emnet er vigtigt på grund af den nuværende geopolitiske situation, hvor Kina ikke ønsker at følge de gængse regler for menneskerettigheder og har slave-fabrikker med politiske fanger der bygger alt fra Nike sko til iPhone udstyr. Flertallet af kunder er reelt afhængige af Kina, i et omfang der ofte ignoreres i risikoanalyserne hos de globale og regionale tech-leverandører. Et eksempel er Hosting og telebranchen hvor du ikke kan bygge et datacenter uden udstyr fra Kina i dag, for slet ikke at nævne hospitals og IoT branchen.

De store leverandører har set skriften på væggen og derfor er både Google, Microsoft, AWS og Facebook ved at bygge (og overgå til) deres egen hardware og styresystemer. Derved er de ved at opnå den teknik og leverandør uafhængighed som man altid anbefaler.