Press "Enter" to skip to content

Tag: Certificering

AWS certificering fremdrift

Nu er de tre første AWS Certificeringer bestået. Jeg valgte at gennemføre AWS Cloud Sysop Administrator Associate før AWS Security Specialty, da en stor del af undervisningsmaterialet var ens. Mit eget forsigtige gæt er det reducerede tidforbruget med ca. fire-fem dages undervisning/forberedelse og det kan helt sikkert anbefales pga. den sammenhæng der er i certificeringerne.

Min learning path:
AWS Cloud Practitioner (done)
AWS Solutions Architect Associate (done)
AWS Security Specialty (in progress)
AWS Cloud Sysop Administrator Associate (done)
AWS Cloud Solution Architect professional

En lille tilføjelse til min certificeringsplan er at jeg overvejer værdien af at tage en Linux certificering(LPIC-2) inden jeg går i gang med AWS Cloud Solution Architect professional. Årsagen er at bedre kunne koble de nye AWS teknologier sammen med use-cases jeg kende fra Microsoft Server Infrastruktur. Min teori er at det vil gøre det muligt at løfte en kundes nuværende server infrastruktur til en ny Linux-baseret løsning – eller i det mindste kende fordele/ulemperne ved en tranformation af IT-infrastrukturen.

Hvis nogle af jer overvejer at gøre det samme, kan jeg anbefale bogen (ISBN: 978-1-119-15079-4) LPIC-2: Linux Professional Institute Certification Study Guide: Exam 201 and Exam 202 2nd Edition.

Comments closed

AWS certificering

Så er den første eksamen til min AWS Certificering bestilt! Året starter derfor ikke med en masse fitness som de fleste andre juleflæskede, men jeg starter kl 08:00 20190104 med AWS Cloud Practitioner eksamen. Nu er AWS Cloud Practitioner jo ikke den tungeste certificering at skaffe, men det er det optimale sted at starte, hvis man vil undgå at bruge for meget tid på at læse op.

Update 2019-07-07:
Har skrevet denne update på min AWS Certificering i tilfælde af der er andre der er på samme rejse.

Min learning path:
AWS Cloud Practitioner (done)
AWS Solutions Architect Associate (done)
AWS Security Specialty (in progress)
AWS Cloud Sysop Administrator Associate (done)
AWS Cloud Solution Architect professional

.. Hvorfor? Efter min mening bliver “Serverless” det næste helst store push, for at komme væk fra gammel legacy-systemer. Det er ikke en for/imod Cloud tanke, men 100% for teknologien og fremskridtet.

Min undervisning sker online via. disse sites:
1: A Cloud Guru undervisning og forum (koster).
2: AWS Training undervisning, docs. og bestilling af eksamen (gratis).
3: WhizLabs gratis prøve eksamen og undervisning.

Efter at ha forberedt mig i løbet af julen med omkring 15 timers video og 10 timers læsning, gennemførte jeg prøvetesten med en OK score.
aws test score

AWS learning path:
AWS learning path

Comments closed