Press "Enter" to skip to content

Tag: Virus

10 skridt til bedre IT sikkerhed

Denne oversigt blev frigivet fra National Technical Authority for Information Assurance (CESG), der er det statslige argentur i UK der rådgiver stat og statslige ageture om håndtering af informationer og informations-sikkerhed. De fleste burde allerede være rutineret i hvilken produkter der kan løse de enkelte opgaver, men kontakt mig gerne hvis i har behov for konkret rådgivning med udgangspunkt i de systemer i allerede har i dag.

  1. d
Comments closed

Petya Ransomware låser hele disken

At der kommer nye Vira og Malware hver dag er ikke en overraskelse, men udviklingen i Ransomware accelerere med en hastighed de fleste kun havde frygtet. Det nyeste skud på stammen af Malware er en der er døbt Petya.

Petya er en Crypto-ransomware der overskriver MBR og låser hele disken

Den største forskel på Petya op de andre Crypto-ransomware, er at den overskriver MBR ( Master Boot Record) på disken og dermed låse hele disken ned. De fleste andre Crypto-ransomware i dag låser kun enkelte filer.

Petya Screenshot
Petya Screenshot

De fleste gode Antivirus programmer finder denne malware. Trend Micro var den første af de store der fandt den, og har navngivet den “RANSOM_PETYA.A” i deres leksikon.

Sådan bliver du smittet:
I øjeblikket bliver den spredt med mail, som indeholder noget der ligner et link til et CV på Dropbox. Men i virkeligheden er det en EXE fil der afvikles med det samme, og låser din PC ned.

Resultatet:
Er dit udstyr først inficeret, ser du en skærm med instrukser i hvordan du betaler for at få låst din maskine op igen. Betalingen foregår via. Bitcoin og kan derfor ikke spores.

petya betalingsinfo
petya betalingsinfo

Sådan beskyttes en virksomhed:
– Web Security Gateway (Cisco Ironport eller tilsvarende)
– Korrekt Antivirus software (Trendmicro, Symantec eller Bitdefender)

Comments closed

Udenrigsministeriet hacket

I dagens udgave af Jyllands-Posten er der en artikel der beskriver Udenrigsministeriet blev hacket og det varede 4 måneder inden det blev opdaget. Selve artiklen vil jeg ikke kommentere og detaljerne omking hvordan Udenrigsministeriet blev hacket er klacificeret og det bør overlades til Center for Cybersikkerhed at udtale sig i sagen.

Til gengæld vil jeg forholde mig til den IT-Sikkerheds situation jeg ofte oplever hos kunder. Det gælder både kunder med on premise og cloud løsninger, da der efter min mening er en enkel årsag til situationen; Mangelfuldt beslutningsgrundlag da kompleksitet og trusselsbillede ofte er ugennemskueligt for beslutningstagere.

Eksempel #1 – Ingen Antivirus
Flere gange oplever jeg man bevist udlader at installere antivirus/malware software på serverne, fordi man fejlagtigt er af den overbevisning, en høj sikkerhedspolitik beskytter serverne mod angreb. Kunder virker oprigtigt overrasket når det går op for dem at et sikkeheds-exploit ikke begrænses at et komplekst password, eller at et Zero-day exploit ikke forhindres af en korrekt opdateret server. Er der derfor ikke installeret centralt administreret antivirus software på serverne, ved man ganske enkelt ikke at serveren er inficeret, som i eksemplet med Udenrigsministeriet, hvor det siges at være Center for Cybersikkerhed der slog alarm.

Tidligere var de fleste malwares formål at vælte en kørende server. I dag er fokus ændret til at give adgang til information, da vidensdeling på det sorte marked er en milliard-industri.

Eksempel #2 – Microsoft Antivirus
Et kig på AV-test.org hjemmesiden dokumentere det de fleste IT-konsulenter ofte oplever, at Microsoft Antivirus i er falsk sikkerhed i en flot indpakning. Dårlig antivirus er efter min mening værre end ingen antivirus, da en driftspersonalet fejlagtigt vil tro alt er i den skønneste orden, på trods af at alle servere er inficeret med trojans.
Antivirus test fra AV-test.org
Kilde AV-test.org

Eksempel #3 – Ingen central administration
Antivirus der kun notificere brugeren ved endpoints er kun marginalt bedre end fraværet af central administreret antivirus, da det overlades til enduser at vurdere og advisere IT-ansvarlige.

Anbefaling:
Følgende punkter bør efter min mening være et krav til enhver antivirus-løsning til erhverv:
– Central administration
– Outbreak-control
– Network Threat Protection
– Behavioral analysis

Personligt er Symantec Endpoint Protection mit første valg, ud fra både funktion, drift og pris. Men det er vigtigt at forstå at der ikke findes et perfekt antivirus software. Det drejer sig blot om at finde det der bedst passer til situationen.

Comments closed